Bir Alan Adının Kaydı Nasıl Silinir

Bir alan adı kaydettiğinizde, ad genellikle en az bir yıl boyunca size bağlı kalır. Bir alanın süresinin dolmasına izin vermenin en yaygın yolu, onu yenilememeyi seçmektir. Ancak, alan adından hemen kurtulmak istiyorsanız, bunu genellikle alan adı kayıt kuruluşu aracılığıyla yapabilirsiniz. Çoğu kayıt şirketi, müşterilerin alan adlarına bağlı kalmamalarına izin verir, ancak bazı kayıtlar ücret gerektirebilir.

1

Alanı kaydettiğiniz alan adı kayıt kuruluşunu ziyaret edin. Hesabınıza giriş yapın. Giriş bilgilerinizden emin değilseniz, çoğu kayıt operatöründe oturum açma kutusunun altında "Kullanıcı Adımı / Parolamı Unuttum" bağlantısı bulunur. Kayıtlı etki alanları listeniz otomatik olarak görünmezse "Ürünlerim" i tıklayın.

2

Kayıtlı alanlarınızdan birini tıklayın. Mevcut pencerenizdeki alan yöneticisi sayfasına veya yeni bir pencere üzerinden yönlendirileceksiniz. Etki alanı yöneticisi tüm etki alanlarınızı yönetir, bu nedenle yöneticiyi açmak için hangi etki alanını tıkladığınız önemli değildir.

3

Alanlarınızı listeleyen aynı sayfada "Sil" düğmesini bulun. Birini görürseniz, gri görünmelidir. Her alan adının yanında büyük olasılıkla bir onay kutusu görünür. Silmek istediğiniz etki alanının yanındaki onay kutusunu ve ardından "Sil" düğmesini tıklayın. Kararınızı onaylamanızı isteyen bir uyarı kutusu açılacaktır. "Sil" düğmesini görmüyorsanız, alan adı bağlantısını tıklayın. "Sil" düğmesi hala görünmüyorsa, kayıt şirketinin teknik desteği aracılığıyla alan adı silme talebinde bulunmanız gerekir. Adınızı, kaydını silmek istediğiniz alan adını ve destek ekibiyle iletişime geçmenizin nedenlerini ekleyin.